Известие

Collapse
No announcement yet.

Пресветване на лампата за ръчната

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от autovali Покажи съобщение
    А гьрнето да не е откачило и някое жило!
    Всъщност не е откачено гърне,а е скъсана меката връзка отпред,някъде под скоростни лост се пада...и в тази връзка искам да попитам колко долу-горе би трябвало да струва купуването и смяната на меката връзка,защото днес в един сервиз ми говореха за цени от порядъка на 200 лева и като разбра че няма да ги дам след малко ми звъни и ми вика 120 лева и аз не знам вече

Comment

Първоначално публикувано от jicaa Покажи съобщение
      Всъщност не е откачено гърне,а е скъсана меката връзка отпред,някъде под скоростни лост се пада...и в тази връзка искам да попитам колко долу-горе би трябвало да струва купуването и смяната на меката връзка,защото днес в един сервиз ми говореха за цени от порядъка на 200 лева и като разбра че няма да ги дам след малко ми звъни и ми вика 120 лева и аз не знам вече
      Меката връзка струва 20-25лв.
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
        Меката връзка струва 20-25лв.
        Мека връзка за тоалетна може и да струва 20-25лв. меката връзка за Алфа е 2 слоя между които има изолация, до колкото знам на запад от Перник (т.нар бели страни) я продават заедно с тръбата и струва доста над 100-150лв. Нищо чудно и тук в БГ по-качествените УНИВЕРСАЛНИ връзки да са около 100лв
        Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
          Мека връзка за тоалетна може и да струва 20-25лв. меката връзка за Алфа е 2 слоя между които има изолация, до колкото знам на запад от Перник (т.нар бели страни) я продават заедно с тръбата и струва доста над 100-150лв. Нищо чудно и тук в БГ по-качествените УНИВЕРСАЛНИ връзки да са около 100лв
          Аз пък ще ти кажа, че си в грешка.
          Защото познавам хора които ги произвеждат и са доста качествени........
          Ма то иска да се поинтересуваш........
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

Както и да е Аз меката връзка я оправих,ама това пресветване си остава...някакви други идеи какво да проверявам

Comment

ХАХАХАХ малиии що глупости се изписаха... как от датчика на АБС-а или пък спирачната течнист...Имам го тоя проблем и аз на 156-цата и е от датчика за положението на лоста на ръчната спирачка ама не ми е останало време да се занимавам.Пробвай да натиснеш лоста надолу и ще видиш че "пруженира" от тоя гумен маншон или като почне да ти пресветва натисни лоста надолу и ако изгасне и на теб проблема ти е от този датчик.
              Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от Gelew Покажи съобщение
                ХАХАХАХ малиии що глупости се изписаха... как от датчика на АБС-а или пък спирачната течнист...Имам го тоя проблем и аз на 156-цата и е от датчика за положението на лоста на ръчната спирачка ама не ми е останало време да се занимавам.Пробвай да натиснеш лоста надолу и ще видиш че "пруженира" от тоя гумен маншон или като почне да ти пресветва натисни лоста надолу и ако изгасне и на теб проблема ти е от този датчик.
                Много умно, няма що. Ама аз как не се сетих първо тва да пробвам. Ама че съм прост. Сега сериозно, колкото и да го натискам не гасне. гасне само ако изключа контактния ключ и после пак дам на контакт. Светва само при ускорение.
                Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Много умно, няма що. Ама аз как не се сетих първо тва да пробвам. Ама че съм прост. Сега сериозно, колкото и да го натискам не гасне. гасне само ако изключа контактния ключ и после пак дам на контакт. Светва само при ускорение.
                  Същата работа и при мен

Comment

Същата работа и при мен
                    Само индикаторът на ръчната ли светва или светва и този на ABS-а.Ако светват и двата,пуснете диагностика на ABS-а,поне ще ви ориентира на кое "търкало" е проблема и после почвате да търсите на място - спирачен апарат,накладки,датчик и т.н.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Само индикаторът на ръчната ли светва или светва и този на ABS-а.Ако светват и двата,пуснете диагностика на ABS-а,поне ще ви ориентира на кое "търкало" е проблема и после почвате да търсите на място - спирачен апарат,накладки,датчик и т.н.
                      Само на ръчна е при мен

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                        При мен е на АБС - преден десен датчик е неоткриваем (макар съпротивлението му да е като на левия) + лампата на ръчната от време на време. Някой може ли да ми помогне къде е другата букса на този датчик в коша на двигателя ? Едната - елепсовидната е закачена на подкалника, ама другата около десния ботуш в коша така и не я намерих.
                        Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

При мен е на АБС - преден десен датчик е неоткриваем (макар съпротивлението му да е като на левия) + лампата на ръчната от време на време. Някой може ли да ми помогне къде е другата букса на този датчик в коша на двигателя ? Едната - елепсовидната е закачена на подкалника, ама другата около десния ботуш в коша така и не я намерих.
                          Точно отгоре на ботуша,като бяла капсула.

Само на ръчна е при мен
                          Виж да не е прецакан датчика за нивото на спирачната течност.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Спирачна течност ще помогне

Comment

Working...
                            X